Kimdir?

               Ozan Çakmakoğlu, 1977 yılında İzmir’de doğdu. Mahalli İdareler ve ardından Kamu Yönetimi bölümlerini bitirdikten sonra uzun süre web yazılımcılığı ve çeşitli kafe – restoran zincirlerinin bilgi işlem müdürlüğünü yaptı. Daha sonra İzmir’deki ilk korku evi olan Pandora’nın Evi’ni kurdu. Sektörün birkaç yıl içinde etik kurallardan uzaklaşması nedeniyle, kardeşiyle birlikte korku temalı bir bar olan Pandora Bar’ı hizmete açtı.

               Şu anda da kurumsal bir firmada bilgi işlemci olarak çalışıyor ve aynı zamanda A.Ö.F. Laborant ve Veteriner Sağlık bölümü ikinci sınıfı okuyor.

               Okumaya küçük yaşta -muhtemelen- annesine özenerek başladı. Korku ve gerilim literatüründen giderek daha fazla keyif aldığını fark etti ve okuma yoğunluğunu ister istemez bu yöne kaydırdı.

               Dünyada “vulture culture” olarak anılan anlayışa mensup. Doğal hayvan ölümleri sonucu ortaya çıkan, doğadan topladığı kalıntılardan heykeller ve dekoratif objeler yaptığı bir atölyesi var. Okçuluktan, doğa yürüyüşlerinden ve dünyayı gezmekten keyif alıyor.